هایپر مارکت‌ها امروزه به یکی از اجزای جدایی‌ناپذیر از زندگی شهری تبدیل شده‌اند. به‌طوری که تمام شهرهای بزرگ و کوچک حداقل دارای یک هایپر مارکت بزرگ هستند. مشخصه اصلی هایپر مارکت‌ها فضای بزرگ و تنوع گسترده محصولات آن‌ها است. این دسته از فروشگاه‌ها دارای انواع مختلف محصولات در قیمت‌های مناسب هستند که هم از نظر اقتصادی و هم از نظر صرفه‌جویی در وقت، مزایای بسیاری برای خانواده‌ها و افراد دارند. بسیاری از خانواده‌ها خرید‌های خود را حتی به طور جمعی و به منظور گذراندن اوقات خوش در کنار خانواده در هایپر مارکت‌ها انجام می‌دهند.در این شرایط که درک درستی از اهمیت این دسته از فروشگاه‌ها صورت گرفته و نیاز جامعه به آن‌ها به خوبی شناسایی شده است؛ تأسیس و راه اندازی هایپر مارکت، یک فرصت جذاب برای سرمایه‌گذاری به نظر می‌رسد. اما نکات بسیاری وجود دارند که درمورد نحوه راه اندازی هایپر مارکت، حائز اهمیت هستند.

عدم توجه به این نکات در هر مرحله می‌تواند موجب از دست رفتن سرمایه و مواجه شدن سرمایه‌گذاری با شکست ‌شود. در نتیجه بسیار مهم است که در این راه، از تجربه و تخصص دیگران استفاده نمود. مجموعۀ بیک صنعت به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و بهترین مجموعه‌های حال حاضر در زمینه راه‌ اندازی فرش مارکت، کافه نان، کافه قنادی و … آماده خدمت رسانی به شما علاقه‌مندان و سرمایه‌گذاران محترم، در زمینه راه اندازی هایپر مارکت است.

نحوه راه اندازی هایپر مارکت

برای اینکه درک درستی از مراحل و نحوه راه اندازی هایپر مارکت داشته باشید، بهتر است به طور تخصصی با این فروشگاه‌ها آشنا شوید. در ابتدا قصد داریم شما را با بخش‌هایی که باید در یک فروشگاه تحت عنوان هایپر مارکت وجود داشته باشند، آشنا کنیم.

هایپر مارکت‌ها دارای دو بخش اصلی تحت عنوان بخش غذایی (food) و بخش غیر غذایی (non food) که هرکدام از این بخش‌ها 3 دپارتمان دارند. به بیان دیگر هایپرمارکت‌ها دارای 6 دپارتمان اصلی هستند که در ادامه به تفکیک بخش، هر کدام از این دپارتمان‌ها را معرفی خواهیم نمود.

راه اندازی هایپر مارکت بیک صنعت

بخش غذایی

در ابتدا به بخش غذایی (food) خواهیم پرداخت. این بخش شامل 3 دپارتمان است که این دپارتمان‌ها عبارت‌اند از:

  • فرش مارکت (Fresh market)

فرش مارکت (استور) یا دپارتمان مواد غذایی تازه یک فروشگاه با ارائه مواد غذایی به صورت تازه است که بخش‌ها مختلفی از جمله نان‌های تازه، میوه و سبزیجات و … دارند.

  • مواد غذایی پرمصرف (FMCG)

دپارتمان مواد غذایی پر مصرف یا (fast moving consumer goods) شامل برخی از اقلام غذایی مانند برنج، حبوبات، روغن‌های خوراکی و … هستند.

  • مواد غذایی سلف سرویس (OPSS)

این بخش که تحت عنوان (other products self service) هم شناخته می‌شود، شامل برخی مواد غذایی هستند که تاریخ مصرف داشته و به عبارتی به آن‌ها مواد غذایی فاسد شدنی گفته می‌شود. در این بخش، مواد غذایی وجود دارد که در یخچال های پرده هوا نگهداری می شوند.

این یخچال های روباز فروشگاهی بدون درب از پرکاربردترین یخچال ها در هر سوپر مارکت و  فروشگاهی است و برای نگهداری محصولاتی مانند سوسیس، کالباس، مرغ، گوشت، انواع لبنیات، نوشیدنی ها و … استفاده می شود و اجناس چیده شده در آنها توسط خود مشتریان انتخاب و برداشته می‌شوند.

مکانیزم عمل این یخچال های بدون درب این گونه است که از طریق منافذ زیر طبقات، در فضای بیرونی لایه ای از هوا ایجاد می کنند و دمای داخل یخچال را تا میزان استانداردی حفظ می کنند.

سه بخشی که در قسمت بالا ذکر کردیم، زیرشاخۀ بخش مواد غذایی به شمار می‌روند که وجود آن‌ها در یک هایپرمارکت الزامی است.

راه اندازی هایپر مارکت در ایران

بخش غیر غذایی

بخش غیر غذایی (non food) نیز، شامل دپارتمان‌های زیر است:

  • لوازم خانگی سبک (light household)

این دسته از محصولات که به اختصار به عنوان (LHH) نیز شناخته می‌شوند، شامل لوازم خانگی سبک که عموماً غیر الکتریکی هستند، می‌شود. محصولاتی مانند اسباب‌بازی‌ها، لوازم‌التحریر، وسایل کمپینگ و … در این بخش به مشتریان عرضه می‌شوند.

  • لوازم خانگی سنگین (HHH)

دپارتمان لوازم خانگی سنگین (heavy household) همانطور که از اسمش پیدا است شامل لوازم خانگی سنگین و عموما الکترونیکی است. در این دپارتمان مشتریان می‌توانند لوازم خانگی برقی را نیز خریداری نمایند. گوشی موبایل و لوازم الکترونیکی نیز در همین دسته قرار می گیرند.

  • محصولات مربوط به صنایع نساجی (Textile)

این دسته از محصولات که شامل روتختی، کالای خواب، پوشاک و … می‌شوند در این دپارتمان قرار دارند.

 

برای مشاوره رایگان، همین حالا تماس بگیرید

021-44843298

 

به چه فروشگاهی هایپر مارکت گفته می‌شود؟

به طور کلی دو معیار اصلی برای معرفی یک فروشگاه به عنوان هایپر مارکت اهمیت دارد که قبل از راه اندازی هایپر مارکت باید به آن‌ها توجه نمود:

  • تنوع محصولات درون فروشگاه
  • متراژ و مساحت فروشگاه

هر فروشگاهی که 6 دپارتمان اصلی ذکر شده را دارا باشد و محصولات درون این دپارتمان‌ها به صورت کامل و متنوع وجود داشته باشند، یک هایپر مارکت محسوب می‌شود. همچنین با توجه به معیار متراژ و مساحت و تنوع محصولات، فروشگاه‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند که به ترتیب عبارت‌اند از:

  • مینی مارکت

مینی مارکت تنوع محصول محدود و متراژ کمی دارد.

  • سوپر مارکت

اگر تنوع محصولات یک فروشگاه نسبت به هایپرمارکت کمتر و نسبت به مینی مارکت بیشتر باشد و همچنین متراژ و مساحت آن نیز، مابین هایپرمارکت و مینی مارکت قرار داشته باشد، به آن سوپر مارکت گفته می‌شود.

  • هایپر مارکت

همانطور که گفته شد اگر فروشگاهی تمام 6 دپارتمان و فضا و متراژ بسیار بالایی داشته باشد، هایپر مارکت نامیده می‌شود.

راه اندازی هایپر مارکت پر سود

راه اندازی هایپر مارکت چه مراحلی دارد؟

نحوه راه اندازی هایپر مارکت با سوپر مارکت و فروشگاه‌های دیگر دارای تفاوت‌های بسیاری است. باید توجه کنید که هایپر مارکت نیازمند فضای بسیار بزرگی است. پیدا کردن موقعیت مناسب برای راه اندازی هایپر مارکت نیازمند تحقیق و بررسی تخصصی است که برای این کار حتماً به افراد متخصص و با تجربه در زمینه راه اندازی نیاز است. مراحل کلی راه اندازی یک هایپر مارکت را می‌توان به این ترتیب ذکر کرد:

  • تدوین بیزنس پلن
  • برآورد کردن سرمایه لازم برای راه اندازی هایپر مارکت
  • انتخاب موقعیت و مکان مناسب
  • انتخاب نام و لوگو
  • تدوین برنامه مارکتینگ
  • استخدام پرسنل
  • برآورد هزینه
  • طراحی دکور و فضای داخلی
  • اخذ مجوز

طی کردن این مراحل همواره شامل چالش‌های زیادی است که حضور یک مجموعه یا فرد متخصص در کنار شما، می‌تواند تا حد زیادی از سختی این چالش‌ها بکاهد.

سرمایه لازم برای هایپر مارکت

سرمایه لازم برای راه اندازی هایپر مارکت به عوامل مختلفی مانند موقعیت مکانی، مساحت فروشگاه، نوع کالاها و تجهیزات بستگی دارد. برای شروع کار باید هزینه‌های مرتبط با این موارد مد نظر قرار گیرد:

  • اجاره یا خرید مکان: بسته به موقعیت مکانی، این هزینه می‌تواند متفاوت باشد. به طور معمول، حداقل مساحت مورد نیاز برای یک هایپرمارکت کوچک ۷۰ متر مربع است، اما هایپرمارکت‌های بزرگ‌تر به متراژ بیشتری نیاز دارند.(
  • خرید تجهیزات: تجهیزات فروشگاهی مثل یخچال‌ها، قفسه‌بندی و دستگاه‌های صندوق فروشگاهی از مهم‌ترین هزینه‌ها هستند.
  • خرید اجناس اولیه: خرید اولیه کالاها بستگی به نوع و مقدار محصولاتی دارد که قصد فروش آن‌ها را دارید. این هزینه می‌تواند متغیر باشد، ولی برای شروع باید به اندازه کافی سرمایه برای تأمین موجودی در نظر بگیرید.
بیک صنعت راه اندازی هایپر مارکت

همراهی مجموعه بیک صنعت در راه اندازی هایپر مارکت

مجموعه بیک صنعت شامل یک تیم از کارشناسان باتجربه در زمینه راه اندازی و تأسیس مواردی همچون کافه نان، کافه قنادی، رستوران و … بوده که آماده خدمت رسانی به تمامی شما عزیزان است. این مجموعه با اشراف کامل به مراحل و نحوه راه اندازی هایپر مارکت، تلاش می‌کند تا بهترین مسیر ممکن را پیش پای سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان قرار دهد. شما برای دریافت مشاوره در زمینه راه اندازی هایپر مارکت می‌توانید با کارشناسان خبره و توانمند مجموعه بیک صنعت در ارتباط باشید.

 

برای مشاوره رایگان، همین حالا تماس بگیرید

021-44843298

0/5 (0 Reviews)