معرفی انواع گریل صنعتی
رستوران, کافی شاپ, مقاله ها

معرفی انواع گریل صنعتی به همراه کاربرد

تجهیزات باکیفیت و حرفه‌ای در صنعت غذا جایگاه بسیار ویژه‌ای دارند؛ چرا که می‌توانند روی کیفیت و سرعت آماده‌سازی تأثیر مستقیم بگذارند. از جمله ابزارها یا تجهیزات ضروری در آشپزخانه‌های صنعتی، فست‌فودها، کترینگ‌ها و حتی سلف‌های سازمانی، گریل صنعتی است. دستگاه مذکور به علت کاربرد فراوانی که در پخت غذاهایی نظیر گوشت، مرغ، استیک، پنینی و همچنین سبزیجات گریل شده دارد، از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. اگر علاقه‌مندید که با انواع گریل صنعتی و کاربرد هر یک از آن‌ها آشنا شوید، از شما دعوت می‌کنیم در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

فهرست محتوا

مشاوره تلفنی

گریل صنعتی چیست؟

گریل صنعتی دستگاهی تخصصی محسوب می‌شود که می‌توان از آن برای پخت انواع مواد غذایی بدون استفاده از روغن یا با حداقل میزان چربی بهره برد. حرارت بالا و مستقیم که در این دستگاه وجود دارد، باعث می‌شود که سطح غذا به خوبی برشته شود و در عین حال لطافت بافت درونی آن حفظ گردد. به طور معمول، گریل‎‌های صنعتی را با استفاده از مواد اولیه مقاومی نظیر استیل ضد زنگ، چدن نسوز یا آلیاژهای مقاوم به حرارت بالا می‌سازند. همچنین، این دستگاه‌ها را می‌توان بر اساس نوع کاربری به انواع مختلفی نظیر گازی، برقی، ذغالی، تخت یا شیاردار نیز تقسیم‌بندی نمود. از جمله مزیت‌های گریل صنعتی به شرح زیر است:

  • پخت سالم‌تر با حداقل روغن
  • سرعت بالای آماده‌سازی
  • حفظ طعم و بافت مواد غذایی
  • مصرف بهینه انرژی
  • طراحی حرفه‌ای برای استفاده مداوم و طولانی‌مدت

ناگفته نماند که انواع گریل صنعتی در دسته تجهیزات گرمایشی آشپزخانه قرار می‌‌‌گیرند. انتخاب مدل مناسب از بین انواع مختلف این دستگاه، می‌تواند به طور مستقیم روی کیفیت نهایی مواد غذایی تأثیر بگذارد. برای خرید و استعلام قیمت دستگاه گریل صنعتی با کیفیت می‌توانید از مجموعه بیک صنعت اقدام نمائید.

انواع گریل صنعتی

در ادامه، با 8 مدل از انواع گریل صنعتی آشنا خواهید شد که می‌توان از هر یک از آن‌ها بر اساس نوع غذا، میزان استفاده و فضای آشپزخانه بهره برد:

  • دستگاه گریل ذغالی
  • گریل چدنی صنعتی
  • گریل گازی صنعتی
  • گریل رومیزی صنعتی
  • گریل برقی صنعتی
  • گریل کشویی صنعتی
  • گریل تخت
  • گریل تخصصی صنعتی (پنینی و هات داگ)

۱. دستگاه گریل ذغالی

از جمله محبوب‌ترین گریل‌های صنعتی می‌توان به دستگاه گریل ذغالی صنعتی اشاره داشت. این دستگاه عمدتاً برای طبخ غذاهایی با طعم دودی و طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع، گریل ذغالی صنعتی با استفاده از ذغال، سنگ یا چوب می‌تواند حرارت تولید کند و از این طریق به غذا یک طعم خاص و سنتی می‌بخشد. این دستگاه معمولاً برای پخت استیک و برگر، گریل کردن جوجه و کباب، و همچنین طبخ سبزیجات و قارچ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از جمله مزایای گریل صنعتی ذغالی می‌توانیم به طعم منحصربه‌فرد و دودی، گرمای بالا برای پخت سریع و مناسب برای فضاهای باز یا باغ رستوران‌ها اشاره داشته باشیم. توصیه می‌شود در صورت استفاده از این مدل گریل صنعتی در فضاهای بسته، از سیستم تهویه قوی بهره ببرید.

آشنایی با انواع گریل صنعتی

۲. گریل چدنی صنعتی

یکی دیگر از انواع گریل صنعتی، مدل چدنی است که از صفحات چدنی ضخیم تشکیل شده و می‌تواند حرارت را به خوبی حفظ و به صورت یکنواخت پخش نماید. گریل‌های چدنی با طراحی شیاردار، می‌توانند روی جذابیت ظاهری غذا نیز تأثیر بگذارند. معمولاً این دستگاه برای گریل کردن استیک، ماهی، مرغ و همبرگر در رستوران‌های لاکچری و استیک‌هاوس‌ها استفاده می‌شود. از جمله مزیت‌های استفاده از این دستگاه گریل می‌توانیم به نگهداری دما برای پخت یکنواخت، مقاومت بالا در برابر خط و خش و ایجاد رد گریل کلاسیک روی غذا اشاره داشته باشیم. البته، این دستگاه نیازمند روغن‌کاری و تمیزکاری منظم برای افزایش عمر مفید است.

بیشتر بخوانید: بسته‌بندی غذا برای رستوران و فست فودها به جهت حفظ بهداشت و حرارات غذا از اهمیت بالایی برخوردار است، برای آشنایی با انواع طرح بسته‌بندی، پیشنهاد می‌کنیم مقاله انواع بسته بندی غذای بیرون بر را مطالعه نمائید.

گریل صنعتی یکی از پرکاربردترین تجهیزات در آشپزخانه‌های حرفه‌ای است که امکان پخت سالم و سریع غذا را فراهم می‌کند. این دستگاه‌ها بسته به مدل می‌توانند گازی، برقی، ذغالی، رومیزی یا تخصصی باشند.

۳. گریل گازی صنعتی

یکی دیگر از مدل‌های پرکاربرد و اقتصادی گریل صنعتی، مدل گازی بوده که با شعله مستقیم از گاز شهری یا کپسول تغذیه می‌شود. معمولاً از این گریل‌ها برای پخت برگر، هات داگ، مرغ و سبزیجات در تمامی آشپزخانه‌های صنعتی بهره می‌برند. از جمله مزیت‌های گریل گازی صنعتی می‌توانیم به کنترل دقیق شعله و دما، سرعت بالا در گرم شدن و سازگاری با سیستم گازرسانی آشپزخانه اشاره داشته باشیم. در صورتی که از گریل چند شعله بهره ببرید، می‌توانید به صورت همزمان پخت چند غذا را باهم مدیریت کنید.

۴. گریل رومیزی صنعتی

این گریل صنعتی برای فضاهای محدود گزینه مناسبی محسوب می‌شود. گریل رومیزی صنعتی با وجود طراحی فشرده خود، قدرت پخت بالایی دارد. معمولاً از این گریل برای وعده‌های سبک و سریع در فست‌فودها، کافی شاپ‌ها و بوفه‌ها بهره می‌برند. از جمله مزیت‌های گریل‌های صنعتی رومیزی می‌توانیم به جابه‌جایی و نصب ساده، اشغال فضای کم و قابل خرید در انواع گازی و برقی اشاره داشته باشیم. ناگفته نماند که برخی از مدل‌های رومیزی دارای پایه‌های جداشونده هستند؛ به همین دلیل می‌توان آن‌ها را روی سطح دلخواه نصب کرد.

۵. گریل برقی صنعتی

این مدل از انواع گریل صنعتی با استفاده از المنت‌های برقی کار می‌کند و نیازی به شعله نخواهد داشت. گریل برقی در مکان‌هایی که ایمنی اهمیت بیشتری دارد یا این که امکان دسترسی به گاز نیست، انتخاب خوبی محسوب می‌شود. به طور معمول از این گریل صنعتی در مجتمع‌های اداری و بیمارستانی و آشپزخانه‌های نیمه صنعتی و کوچک بهره می‌برند. از جمله مزایای گریل‌های برقی صنعتی می‌توانیم به کنترل دمای دقیق، بدون نیاز به شعله یا گاز و تمیزکاری ساده اشاره داشته باشیم. البته، مصرف برق دستگاه مذکور می‌تواند بر اساس مدل و ظرفیت، بالا باشد.

شناخت انواع گریل صنعتی

۶. گریل کشویی صنعتی

گریل‌های کشویی در دسته‌ی گریل‌های مدرن قرار می‌گیرند که مجهز به صفحه‌های کشویی برای تنظیم فاصله حرارت با مواد غذایی هستند. صفحه گریل در برخی از مدل‌ها به صورت متحرک از بالا طراحی می‌شود. معمولاً از گریل‌های کشویی صنعتی در فست‌فودها و رستوران‌ها برای پخت همبرگر، کباب، سیب‌زمینی و… بهره می‌برند. از جمله مزیت‌های این دستگاه می‌توانیم به سهولت در شست‌وشو و تمیزکاری، افزایش دسترسی به سطح گریل و تنظیم حرارت به شکل کنترل شده و حرفه‌ای اشاره داشته باشیم.

۷. گریل تخت

گریل‌های تخت دارای سطح پخت کاملاً صاف و بدون شیار هستند. به همین دلیل، از این گریل‌ها برای پخت غذایی که نیاز به پخش حرارت یکنواخت و بدون سوختگی دارند، استفاده می‌شود. معمولاً گریل‌های تخت در کافی شاپ‌ها و سلف‌های اداری برای پخت نیمرو، سوسیس، تخم مرغ و پنکیک کاربرد دارند. از جمله امتیازات گریل‌های تخت می‌توان به پخت یکنواخت و ملایم، سطح صاف برای جابه‌جایی راحت غذا و تمیزکاری آسان اشاره داشت.

۸. گریل تخصصی صنعتی (پنینی و هات داگ)

این مدل از گریل‌های صنعتی ساختار تخصصی‌تری دارند و برای مصارف خاص نظیر پخت انواع ساندویچ گرم، پنینی یا هات داگ مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور معمول دستگاه‌های مذکور دارای درپوش بالا و پایین هستند. از گریل‌های تخصصی در کافه‌ها، اسنک‌بارها، بوفه‌ها و فودکورت‌ها به وفور استفاده می‌شود. از جمله مزیت‌های گریل‌های صنعتی تخصصی می‌توانیم به پخت سریع دو طرفه، طراحی فشرده و رومیزی و همچنین کنترل دمای مجزا برای دو صفحه اشاره داشته باشیم. ناگفته نماند که برخی از مدل‌ها از قابلیت تعویض صفحات (صاف و شیاردار) نیز بهره‌مند هستند.

انواع گریل صنعتی چیست

گریل صنعتی انواع متنوعی دارد و هر یک از آن‌ها از ویژگی‌های مخصوص به خود برخوردار هستند؛ از جمله انواع گریل صنعتی می‌توانیم به مدل ذغالی، چدنی، گازی، برقی، کشویی، تخت و رومیزی اشاره داشته باشیم.

بیک صنعت؛ معتبرترین مرجع خرید انواع گریل صنعتی

در این مقاله با انواع گریل صنعتی پرکاربرد و خصوصیات هر یک از آن‌ها آشنا شدیم. اگر قصد خرید و استعلام قیمت انواع تجهیزات آشپزخانه صنعتی مانند: گریل گازی صنعتی، گریل صفحه‌ای، دیگ پلوپز صنعتی، دستگاه سرخ کن سیب‌زمینی صنعتی و… با بهترین کیفیت را دارید، از شما دعوت می‌کنیم از محصولات موجود در مجموعه بیک صنعت دیدن فرمایید. در صورت وجود هرگونه سوال، می‌توانید با تیم مشاوره بیک صنعت تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

۱. گریل صنعتی چیست و چه کاربردی در آشپزخانه صنعتی دارد؟

گریل صنعتی دستگاهی برای پخت مواد غذایی با استفاده از حرارت مستقیم یا غیرمستقیم است که در رستوران‌ها برای طبخ سریع، سالم و بدون روغن غذا استفاده می‌شود.

۲. گریل چدنی و گریل تخت چه تفاوتی باهم دارند؟

گریل چدنی دارای شیارهایی برای ایجاد طرح روی غذا و پخت عمیق‌تر است، در حالی ‌که گریل تخت سطحی صاف دارد و برای پخت ملایم مناسب‌تر است.

۳. آیا گریل برقی صنعتی به اندازه گریل گازی قدرت دارد؟

بله، مدل‌های برقی صنعتی قدرت پخت بالایی دارند اما زمان گرم شدن اولیه ممکن است بیشتر باشد و مصرف برق نیز باید بررسی شود.

۴. عوامل موثر در انتخاب گریل صنعتی چیست؟

نوع غذا، حجم سرویس‌دهی، منبع انرژی در دسترس، فضای آشپزخانه و بودجه.

۵. بهترین گریل صنعتی برای فست‌فود کدام است؟

برای فست‌فودها، معمولاً مدل‌های رومیزی، چدنی و گازی ترکیبی انتخاب مناسبی هستند؛ زیرا سرعت بالا و سطح پخت وسیع‌تری دارند.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *