در صنعت رستورانداری موارد مختلفی هستند که باید مد نظر قرار گیرند؛ از جمله مهمترین موضوعات، حفظ کیفیت و بهداشت مواد غذایی است. مشتریان ضمن توجه به طعم و کیفیت غذا، به نحوه ارائه و بستهبندی آن نیز توجه بسیار زیادی میکنند. در نتیجه، یک بستهبندی استاندارد و زیبا ضمن این که سبب حفظ کیفیت و تازگی غذا میشود، میتواند در ایجاد اعتماد در مشتری و افزایش رضایت او نیز نقش پُر رنگی را ایفا کند. از جمله ابزارهای موثر برای بهبود فرایند ارائه غذا و افزایش ماندگاری آن میتوان به دستگاه وکیوم غذا اشاره داشت. اگر علاقهمندید که در رابطه با دستگاههای بستهبندی غذا اطلاعات بیشتری کسب کنید، از شما دعوت میشود در ادامه این مقاله همراه بیک صنعت باشید.
دستگاه بسته بندی غذا (بیرون بر) چیست؟
دستگاه بسته بندی غذا بیرون بر یک وسیله کاربردی برای بستهبندی غذاهای آماده و نیمهآماده محسوب میشود. این دسته از تجهیزات، یک پوشش محافظتی به دور غذا ایجاد خواهند کرد و مانع ورود آلودگیها، باکتریها و همچنین هوا به درون بستهبندی خواهند شد. از این طریق، ماندگاری غذا افزایش پیدا کرده و تازگی و طعم آن حفظ میشود. علاوه بر این، از نشتی و آلودگی در زمان جابهجایی غذا نیز جلوگیری خواهد شد. به طور معمول از این دستگاهها در آشپزخانههای صنعتی، رستورانها، فستفودها، کافهها، کترینگها و حتی فروشگاههای مواد غذایی میتوان بهره برد. از آن جایی که دستگاه بسته بندی غذا رستورانی کاربری بسیار ساده و عملکردی عالی با سرعت بالا دارد، میتواند در بهبود بهرهوری و همچنین افزایش فروش شما تأثیر شایانی داشته باشد.
انواع دستگاه بسته بندی غذا رستورانی
دستگاه بسته بندی پک رستورانی دارای انواع متنوعی است و هر یک از آنها از ویژگی مخصوص به خورد برخوردار هستند. انتخاب دستگاه بستهبندی مناسب، میتواند بر کیفیت نهایی و رضایت مشتری تأثیر مستقیم بگذارد. از انواع مختلف دستگاههای بستهبندی میتوان برای نوع خاصی از غذا بهره برد؛ پیش از این که با انواع دستگاههای بستهبندی غذا آشنا شویم، به طور خلاصه با انواع بسته بندی غذای بیرون بر آشنا خواهیم شد:
- بستهبندی کیسهای: کیسههایی از جنس مقوا یا کاغذ با طراحی منحصربهفرد هستند که برای بستهبندی غذاهایی مثل همبرگر، لقمه، اسنک و… مورد استفاده قرار میگیرند.
- بستهبندی کاسهای: بستهبندیهای کاسهای در ابعاد کوچک تا بزرگ تولید میشوند و برای بستهبندی غذاهای مایع مثل سوپ یا خورشت و آش کارایی دارند.
- بستهبندی بشقابی: این نوع بستهبندی برای غذاهایی مثل مرغ بریان، برنج، کباب و سالاد کارایی دارد؛ بستهبندیهای بشقابی دارای دیواره کوتاهتر به همراه درب جداگانه هستند.
- بستهبندی جعبهای: جعبههایی ساده و چهار گوش با ارتفاع مختلف که برای بستهبندی پیتزا، سوخاری کیلویی و… کاربرد دارند.
- بستهبندی چند قسمتی: ظروفی چند قسمتی با ابعاد مختلف که در فست فودها به وفور مورد استفاده قرار میگیرند.
۱. دستگاه سلفون کش
یکی از پرکاربردترین مدلهای دستگاه وکیوم بسته بندی غذا در رستورانها و فستفودها، دستگاه سلفونکش است. از این دستگاه میتوان به منظور بستهبندی غذاهای گرم و سرد در ظروف یک بار مصرف پلاستیکی یا آلومینیومی بهره برد. با کشیدن سلفون روی ظرف و محکم نمودن آن، تازگی غذا حفظ شده و از ورود هرگونه آلودگی یا هوا به درون ظرف جلوگیری خواهد شد. سلفونکشها در مدلهای دستی و اتوماتیک در بازار موجود هستند. در مدل دستی، اپراتور باید سلفون را به صورت دستی به دور ظرف مورد نظر بپیچد و آن را محکم نماید. در مقابل، در مدل اتوماتیک فرایند سلفون کشیدن با سرعت بالا و به صورت خودکار صورت میگیرد. از این دستگاه وکیوم غذا میتوانید برای بستهبندی سالاد، سبزیجات، غذاهای سرد، برخی از غذاهای گرم، دسرها و شیرینیها بهره ببرید.
۲. دستگاه دوخت
یکی دیگر از مدلهای دستگاه پک غذا، دستگاه دوخت نامیده میشود. از این محصول میتوانیم برای بستهبندی سفارشات مشتری به صورت یک پک استفاده کنیم. به بیان دیگر، میتوان کلیه سفارشات مشتری اعم از غذای اصلی، ماست، سالاد و سایر مخلفات را در یک جعبه قرار دهید و سپس آن جعبه را در یک پک پلاستیکی بگذارید و لبه پلاستیک را با استفاده از دستگاه دوخت محکم کنید. دستگاههای دوخت در مدلهای متنوع دستی، ریلی و پدالی در بازار موجود هستند که هر یک از آنها ویژگیهای مخصوص به خود را دارند. دستگاه دوخت دستی نسبت به دو مدل دیگر ارزانتر است. مدل ریلی عملکرد نیمه اتوماتیک دارد و نحوه کار با آن نیز بسیار آسان خواهد بود. مدل پدالی نیز تقریباً مشابه با مدل دستی کار میکند، با این تفاوت که در مدل دستی فشار مورد نیاز برای پایین آوردن فک دستگاه توسط دست اپراتور به دستگاه اعمال میشود. در مدل پدالی، این فشار در اثر پدال اعمال خواهد شد.
۳. دستگاه شیرینگ پک
سومین مدل از دستگاه وکیوم غذا، دستگاه شیرینگ پک نام دارد که از آن برای بستهبندی محصولات به صورت چندتایی درون یک بسته یا پک بهره میبرند. سفارشات مشتری در یک جعبه قرار داده میشوند و سپس جعبه در رول شیرینگ مخصوص قرار میگیرد و در مرحله بعدی داخل دستگاه شیرینگ گذاشته میشود. دستگاه شیرینگ پک، رول شیرینگ را تحت حرارت قرار میدهد تا به طور کامل به جعبه بچسبد و محکم بسته شود. بستهبندی حاصل از این دستگاه بسیار شیک است و مانع بیرون ریختن غذا از بستهبندی خواهد شد. علاوه بر این، نحوه کار کردن با این دستگاه نیز بسیار ساده بوده و بخش اصلی عملیات بستهبندی به صورت خودکار صورت میگیرد.
۴. دستگاه کن سیلر
یکی دیگر از انواع دستگاه بسته بندی غذا بیرون بر، دستگاه کن سیلر است که برای بستهبندی نوشیدنیها کارایی دارد. این دستگاه میتواند درب قوطیها را به طور کامل و محکم روی بدنه قوطی مهروموم نماید و مانع نشتی یا ورود هوا و آلودگی شود. دستگاههای بستهبندی کن سیلر در مدلهای دستی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک تولید میشوند که بر اساس نیاز خود میتوانید از هر یک از آنها استفاده کنید.
نکات خرید دستگاه وکیوم غذا
در زمان خرید دستگاه بسته بندی پک رستورانی باید به چند نکته توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین مدل را خریداری نمایید:
- توجه به نوع غذا: دستگاههای بستهبندی مدلهای متنوعی دارند؛ شما باید بر حسب نوع غذا (گرم، سرد، مایع یا جامد) دستگاهی را انتخاب کنید که با نوع غذای مورد نظر سازگاری داشته باشد.
- حجم سفارشات: اگر رستوران مورد نظر در طول روز حجم سفارشات بالایی دارد، پیشنهاد میشود که از دستگاه وکیوم بسته بندی غذا تمام اتوماتیک با سرعت بالا بهره ببرد.
- فضای آشپزخانه: در حالت کلی، دستگاههای وکیوم غذا فضای زیادی را اشغال نخواهند کرد؛ با این حال باید به اندازه و ابعاد غذا و سازگاری آن با فضای موجود در آشپزخانه توجه داشته باشید.
- مصرف انرژی دستگاه: هر اندازه مصرف انرژي دستگاه وکیوم غذا بهینهتر باشد، به تبع هزینههای عملیاتی کاهش پیدا خواهند کرد.
- جنس بدنه دستگاه: به طور معمول دستگاههای بستهبندی غذایی که از جنس استیل ضدزنگ تولید شدهاند، در برابر خوردگی دوام بالاتری دارند و عمر مفید آنها بیشتر است.
سایر تجهیزات آشپزخانه صنعتی که باید بشناسید
علاوه بر دستگاه بستهبندی غذا، در آشپزخانههای صنعتی به یک سری تجهیزات دیگر نیاز خواهیم داشت که با کمک آنها روند آمادهسازی سفارشات سرعت بیشتری پیدا خواهد کرد. در ادامه، با مهمترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی و کاربرد هر یک از آنها آشنا خواهیم شد:
- هود صنعتی: از هود صنعتی برای جذب بخارات، دود و چربی و همچنین تهویه هوا استفاده میشود.
- میز کار استیل: این میز برای آمادهسازی مواد غذایی کارایی دارد و کاملاً بهداشتی است.
- سینک صنعتی: در آشپزخانههای صنعتی برای شستوشوی ظروف و مواد غذایی نیاز به سینک صنعتی بهداشتی و بزرگ داریم.
- یخچال صنعتی: در رستورانها و فست فودها برای نگهداری و حفظ کیفیت مواد غذایی در حجم بالا به یخچال صنعتی نیاز خواهیم داشت.
- گریل صنعتی: به منظور پخت انواع گوشت و سبزیجات با حرارت مستقیم به دستگاه گریل صنعتی نیاز پیدا خواهیم کرد.
- اجاق گاز صنعتی: اجاق گاز صنعتی یکی دیگر از تجهیزات مهم در آشپزخانههای صنعتی است که برای تسریع فرایند پختوپز با شعلههای قدرتمند کارایی دارد.
- فر صنعتی: فرهای صنعتی قابلیت پخت مواد غذایی به صورت یکنواخت با سرعت بالا دارند.
- سرخ کن صنعتی: در آشپزخانه صنعتی رستورانها و فست فودها انواع مختلف مواد غذایی نظیر سیبزمینی سرخ کرده، مرغ سوخاری و… تهیه و سرو میشوند؛ در نتیجه به دستگاه سرخ کن صنعتی در این مراکز غذایی نیاز خواهد بود.
نتیجهگیری
دستگاه وکیوم غذا در حفظ کیفیت و بهداشت مواد غذایی در رستورانها و فستفودها نقش بسیار پُر رنگی ایفا خواهد کرد. با انتخاب دستگاه بستهبندی غذایی مناسب با در نظر داشتن نوع غذا، حجم سفارشات و فضای آشپزخانه، میتوانید شاهد افزایش رضایت مشتریان و همچنین کاهش هزینههای عملیاتی باشید.
بیک صنعت؛ ارائهدهنده تجهیزات آشپزخانه صنعتی و خدمات راه اندازی رستوران
اگر قصد راه اندازی فست فود یا خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی را دارید، مجموعه بیک صنعت با سالها تجربه در زمینه تأمین تجهیزات آشپزخانه صنعتی و ارائه خدمات راه اندازی رستوران مفتخر است در این مسیر همراه شما باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر، با کارشناسان بیک صنعت تماس بگیرید.