آشنایی با نان صنعتی
مقاله ها, نانوایی

نان صنعتی چیست؟| مراحل پخت پخت نان صنعتی

یکی از اصلی‌ترین اقلام غذایی در سفره‌های ایرانی نان بوده که از گذشته تا به امروز در تغذیه مردم جایگاه مهمی داشته است. در طی این سال‌ها، صنعت نان در اثر رشد جمعیت، تغییر سبک زندگی، نیاز به بهداشت بیشتر، کنترل کیفیت و افزایش سرعت تولید، دچار تحولات زیادی شده است؛ به طوری که در حال حاضر شاهد تولید و مصرف نان‌های صنعتی هستیم. اگر علاقه‌مندید که بدانید نان صنعتی چیست و اطلاعات بیشتری در مورد آن به دست آورید، از شما دعوت می‌کنیم در ادامه این مقاله با بیک صنعت همراه باشید.

فهرست محتوا

مشاوره تلفنی

نان صنعتی چیست و چه تفاوتی با نان سنتی دارد؟

این نوع نان با استفاده از فناوری‌های جدید در خطوط تولید تمام اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک در مقیاس بالا و تحت شرایط کاملاً بهداشتی و با رعایت استانداردهای کنترل کیفی پخته خواهد شد. بر خلاف نان سنتی که به صورت دستی در کارگاه‌های کوچک و با دخالت مستقیم نیروی انسانی تولید می‌شوند، نان‌های صنعتی نتیجه‌ی یک روند کاملاً مهندسی شده، سریع و استاندارد هستند. به عنوان مثال، برای پخت نان صنعتی از انواع فر صنعتی و تجهیزات تمام اتوماتیک استفاده می‌شود؛ در حالی که برای پخت نان سنتی از فرهای آجری و سنتی بهره می‌برند.

  • در فرایند پخت نان‌های صنعتی شاهد کاهش دخالت مستقیم نیروی انسانی در فرایند تولید هستیم.
  • از آن جایی که به منظور پخت انواع نان‌های صنعتی از فرایندهای استاندارد و سریعِ تخمیر و پخت استفاده می‌شود، این نان‌ها ماندگاری بالاتری دارند.
  • بسته‌بندی بهداشتی با استفاده از دستگاه بسته‌بندی نان باعث می‌شود تا سطح بهداشت این نان‌ها بیشتر باشد.
  • نان‌های صنعتی تنوع بیشتری دارند و در انواع نان فانتزی، رژیمی، تست، باگت، حجیم و… تولید می‌شوند.
  • نان‌های صنعتی بر خلاف نان سنتی از لحاظ ظاهر، بافت، وزن و طعم یکنواخت‌تر هستند.

بیشتر بخوانید: برای آشنایی با مدل‌های مختلف نان فانتزی پرطرفدار در ایران، پیشنهاد می‌کنیم مقاله انواع نان فانتزی را مطالعه نمائید.

نان صنعتی چیست

تجهیزات پخت نان صنعتی

برای پخت حرفه‌ای و استاندارد نان در مقیاس صنعتی از تجهیزات تخصصی و مدرن استفاده می‌شود. در ادامه، با مهم‌ترین تجهیزات پخت نان صنعتی آشنا خواهیم شد:

  • دستگاه نان فانتزی
  • فر اونوکس
  • دستگاه همزن خمیر
  • خمیر پهن کن صنعتی
  • میز کار استیل
  • کابینت استیل صنعتی
  • گرمخانه صنعتی
  • دستگاه خمیرگیر صنعتی
  • دستگاه چانه‌زن
  • دستگاه فرم‌دهنده نان
  • دستگاه تخمیر
  • دستگاه برش نان
  • دستگاه بسته‌بندی نان
  • هود صنعتی ترولی حمل سینی
  • یخچال و فریزر صنعتی

۱. دستگاه نان فانتزی

دستگاه نان فانتزی برای پخت انواع نان‌های حجیم، نرم و متنوع نظیر نان تست، باگت، همبرگر و شیرمال مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه کیفیت پخت یکنواخت و حجم بالا را تضمین خواهد کرد.

۲. فر اونوکس

فر اونوکس یک فر صنعتی تمام‌برقی یا گازی با قابلیت گردش هوای گرم است که می‌تواند نان، کیک و شیرینی را به صورت یکنواخت در دمای کنترل شده بپزد.

۳. دستگاه همزن خمیر

دستگاه همزن خمیر به منظور مخلوط کردن یکنواخت مواد اولیه نظیر آرد، آب، مخمر و شکر کارایی دارد. با کمک این دستگاه می‌توان به خمیری یکدست و باکیفیت دست یافت.

۴. خمیر پهن کن صنعتی

دستگاه خمیر پهن کن صنعتی به منظور باز کردن خمیر و رساندن آن به ضخامت دلخواه با سرعت بالا کارایی دارد. از این دستگاه در مراحل اولیه فرم‌دهی استفاده می‌کنند.

پخت نان صنعتی

۵. میز کار استیل

میز استیل صنعتی یک سطح کاملاً بهداشتی و مقاوم در برابر رطوبت و ضربه است که می‌توان از آن به منظور آماده‌سازی، برش یا فرم‌دهی خمیر در نانوایی‌ها و آشپزخانه‌های صنعتی استفاده نمود.

۶. کابینت استیل صنعتی

کابینت‌های استیل از جمله محفظه‌های کاربردی برای ذخیره‌سازی هستند و می‌توان از آن‌ها به منظور نگهداری مواد یا ابزارها بهره برد. برای استعلام قیمت کابینت استیل صنعتی با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید.

۷. گرمخانه صنعتی

گرمخانه صنعتی محیطی با دما و رطوبت کنترل شده برای تخمیر نهایی خمیر است که کمک می‌کند نان پیش از پخت به بافت و حجم مطلوب خود برسد.

استفاده از دستگاه‌ها و تجهیزات تخصصی نظیر خمیرگیر، چانه‌زن، فر صنعتی و… نه تنها کیفیت نان را تضمین خواهد کرد، بلکه مصرف انرژی، مواد اولیه و زمان را به حداقل می‌رساند.

۸. دستگاه خمیرگیر صنعتی

از دستگاه خمیرگیر صنعتی به منظور تولید حجم بالای خمیر با بافتی یکدست و منعطف به همراه قابلیت تنظیم سرعت و زمان ورزدهی در نانوایی‌های صنعتی استفاده می‌شود.

۹. دستگاه چانه‌زن

این دستگاه به منظور تقسیم خمیر به چانه‌های هم‌وزن و هم‌اندازه مورد استفاده قرار می‌گیرد و باعث می‌شود نان‌هایی با ظاهر و وزن یکنواخت پخته شوند.

۱۰. دستگاه فرم‌دهنده نان

از این دستگاه برای شکل دادن به چانه‌های خمیر نظیر گرد، استوانه‌ای، بیضی و… با دقت بالا قبل از شروع پخت نان صنعتی استفاده می‌شود.

۱۱. دستگاه تخمیر

دستگاه تخمیر وظیفه دارد که فرایند تخمیر اولیه یا ثانویه را تحت شرایط دقیق دمایی انجام دهد. این دستگاه موجب بهبود طعم و بافت نان می‌شود.

معرفی تجهیزات پخت نان صنعتی

۱۲. دستگاه برش نان

از این دستگاه برای برش نان‌های حجیم نظیر نان تست یا نان ساندویچی به اسلایس‌های مساوی با تیغه‌های تیز و قابل تنظیم استفاده می‌شود.

۱۳. دستگاه بسته‌بندی نان

دستگاه بسته‌بندی نان در مدل‌های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک، می‌تواند نان‌ها را در بسته‌بندی‌های پلاستیکی یا سلولزی به صورت کاملاً بهداشتی قرار دهد.

۱۴. هود صنعتی

از هود صنعتی به جهت خروج بخار، دود و چربی موجود در هوای نانوایی یا آشپزخانه صنعتی استفاده می‌شود.

۱۵. ترولی حمل سینی

چرخ‌دستی فلزی به همراه قفسه‌های طبقه‌بندی شده که به منظور جابه‌جایی آسان سینی‌های خمیر، نان یا شیرینی در محیط کار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۱۶. یخچال و فریزر صنعتی

یخچال و فریزر صنعتی برای نگهداری مواد اولیه، خمیر آماده یا مواد افزودنی در دمای مناسب با ظرفیت بالا و ساختار مقاوم کارایی دارد. جهت خرید یخچال صنعتی در ابعاد مورد نیازتان با کارشناسنان فروش بیک صنعت تماس بگیرید.

تجهیزات پخت نان صنعتی

مراحل پخت نان صنعتی

برای پخت نان صنعتی باید مراحل زیر را طی کرد:

  1. آماده‌سازی مواد اولیه: در قدم اول باید مقدار دقیق آرد، آب، مخمر، نمک، شکر، روغن و سایر افزودنی‌ها تعیین شود.
  2. ورز دادن خمیر: این مرحله با استفاده از دستگاه خمیرگیر صنعتی به منظور ایجاد ساختار منسجم و یکنواخت در نان ایجاد خواهد شد.
  3. تخمیر اولیه: برای فعال‌سازی مخمر و حجیم‌سازی اولیه خمیر، از دستگاه تخمیر استفاده می‌شود.
  4. چانه‌گیری: در این مرحله باید خمیر را با استفاده از دستگاه چانه‌زن به قطعات هم‌وزن و هم‌شکل تقسیم‌بندی نمود.
  5. استراحت‌دهی و فرم‌دهی: این مرحله با استفاده از دستگاه فرم‌دهنده و خمیرپهن‌کن صنعتی صورت می‌گیرد.
  6. تخمیر: در گرمخانه صنعتی با کنترل دما و رطوبت، تخمیر نهایی انجام می‌شود.
  7. پخت نان: پخت نان صنعتی را می‌توان در فر صنعتی یا فر اونوکس با قابلیت تنظیم دقیق زمان و دما انجام داد.
  8. خنک‌سازی، برش و بسته‌بندی: در این مرحله از دستگاه برش نان و بسته‌بندی نان استفاده می‌شود.

مراحل پخت نان صنعتی

موفقیت در بازار رقابتی تنها با تولید و پخت نان‌هایی با طعم عالی و بسته‌بندی حرفه‌ای امکان‌پذیر خواهد بود. تجهیزات مدرن پخت نان باعث می‌شوند که کیفیت محصول افزایش پیدا کند و مشتریان نیز راضی باشند.

هزینه‌ها و درآمدهای راه‌اندازی نانوایی صنعتی

راه اندازی کافه نان یا نانوایی صنعتی به سرمایه اولیه در بخش‌های مختلف نیاز دارد؛ مثل هزینه مربوط به خرید دستگاه، طراحی فضای تولید، دریافت مجوزهای بهداشتی، استخدام پرسنل و خرید مواد اولیه. چنانچه این سرمایه‌گذاری با مدیریت صحیح و بازاریابی موثر صورت گیرد، می‌تواند در بلندمدت بازدهی بالایی به همراه داشته باشد.

فراموش نکنید که بازار نان در ایران بسیار گسترده و به تبع تقاضا برای نان صنعتی و فانتزی نیز در حال افزایش است. درآمد حاصل از فروش نان‌های صنعتی با توجه به کیفیت محصول، بسته‌بندی حرفه‌ای و عرضه در فروشگاه‌های زنجیره‌ای یا سوپر مارکت‌ها می‌تواند بسیار قابل توجه باشد.

بیک صنعت؛ مرجع خرید تجهیزات نانوایی و مراکز غذایی

در این مقاله با نان صنعتی آشنا شدیم. اگر قصد راه اندازی کافه نان یا ارتقای تجهیزات فعلی خود را دارید، مجموعه بیک صنعت می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند. این مجموعه با تکیه بر سال‌ها تجربه و ارائه خدمات تخصصی، تمام آن چه که برای راه‌اندازی یا توسعه یک نانوایی صنعتی نیاز دارید را در اختیار شما قرار خواهد داد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان بیک صنعت تماس بگیرید.

سوالات متداول

۱. نان صنعتی چیست و چه تفاوتی با نان سنتی دارد؟

این نان با دستگاه‌های اتوماتیک، در محیط‌های بهداشتی و با ظرفیت بالا تولید می‌شود؛ در حالی‌که نان سنتی معمولاً دستی و در مقیاس کوچک پخت خواهد شد.

۲. مراحل تولید نان صنعتی به چه صورت است؟

این مراحل شامل آماده‌سازی خمیر، تخمیر، چانه‌گیری، فرم‌دهی، پخت، خنک‌سازی، برش و بسته‌بندی است. تمامی مراحل با دستگاه‌های مخصوص انجام می‌شود.

۳. چه تجهیزاتی برای راه‌اندازی نانوایی صنعتی ضروری هستند؟

از جمله تجهیزات مهم می‌توان به فر صنعتی، دستگاه خمیرگیر، چانه‌زن، تخمیرکن، گرمخانه، دستگاه پخت نان، برش، بسته‌بندی نان، میز و کابینت استیل صنعتی اشاره کرد.

۴. هزینه‌های اولیه برای راه‌اندازی نانوایی صنعتی چقدر است؟

این هزینه‌ها بسته به ظرفیت تولید، برند تجهیزات، محل راه‌اندازی و متراژ کارگاه متفاوت هستند.

۵. درآمد متوسط یک نانوایی صنعتی چقدر است؟

درآمد نانوایی به حجم تولید، کیفیت نان، بسته‌بندی، مدیریت و بازار هدف بستگی دارد، اما در صورت بهره‌برداری صحیح، می‌تواند سوددهی بسیار خوبی داشته باشد.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *