تمرکز بر تک محصولی
سایر مطالب, مقاله ها

تمرکز بر تک‌ محصولی ، عامل موفقیت یا عامل از دست‌دادن مشتری؟

صنایع غذایی، جزء پرسودترین صنایع در سطح جهان هستند که سرمایه‌گذاران و علاقه‌‌مندان متعددی با ورود به این حوزه توانسته‌اند به درآمدهای سرشاری دست پیدا کنند و شعب فروشگاه خود را در کشورهای مختلف تأسیس نمایند. با مشاهده مسیر پیشرفت برخی از بزرگ‌ترین و موفق‌ترین برند‌های صنعت غذایی، می‌توان یک نکته بزرگ را متوجه شد. نکته‌ای که قصد داریم در این مقاله بیان کنیم مربوط به این پرسش است که برای راه‌اندازی یک رستوران یا فست فود موفق و بزرگ، تمرکز بر ارائه یک محصول بهتر است یا چند محصول؟ در ادامه این مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

 برندهای بزرگ چگونه بر پایه فروش تک‌محصولی رشد کردند؟

به‌طور کلی قبل از هر چیز باید بدانیم که فعالیت به‌صورت تک‌محصولی چیست؟ این نوع فعالیت، به معنای ارائه تنها یک محصول در رستوران است. به عبات دیگر، برندهایی که به صورت تک‌محصولی فعالیت می‌کنند، تنها بر همان محصول تمرکز کرده و در رابطه با همان محصول، تنوع ایجاد می‌کنند. اکثر برندها و رستوران‌های مطرح در سطح جهان، بر اساس همین تک‌محصولی فعالیت خود را شروع کرده و آن را ادامه داده‌اند. در ادامه دو نمونه از معروف‌ترین و پرطرفدارترین برندهای جهان که بر پایه ارائه تک‌محصولی رشد کرده‌اند را معرفی خواهیم نمود.

tel:02144827000برندهای معروف که به صورت ارائه تک‌محصولی فعالیت می‌کنند

برندهای مک دونالد و KFC، دو نمونه از پرطرفدارترین برندهای دنیا هستند که نحوه فعالیت آن‌ها به صورت فروش محصول تخصصی است.

مک دونالد

مک دونالد، بزرگ‌ترین رستوران زنجیره‌ای جهان است که نام این برند را حتماً شنیده‌اید. این رستوران زنجیره‌ای، با داشتن بیش از 37.800 شعبه در 119 کشور، سهم قابل‌توجهی از بازار را در اختیار دارد. جالب است بدانید که رستوران‌های زنجیره‌ای مک دونالد، روزانه به بیش از 64 میلیون مشتری سرویس می‌دهند. شیوه کاری رستوران‌های زنجیره‌ای مک دونالد به شکل تک‌محصولی است و می‌توان محصول خاص از ابتدای راه اندازی رستوران مک دونالد را همبرگر فوق‌العاده خوشمزه آن معرفی کرد. توجه به این محصول در این رستوران به میزانی بوده که به گفته مک دونالد در سال 1995، بیش از 15 میلیون همبرگر توسط آن‌ها فروخته شده است.

KFC (Kentucky Fried Chicken)

معنای اسم این برند به فارسی، مرغ سوخاری کنتاکی بوده و رستوران‌های زنجیره‌ای کی اف سی، نمونه دیگری از برندهای موفق در جهان هستند. این رستوران، بیش از 13000 شعبه در بیش از 100 کشور دارد. گستردگی رستوران‌های KFC، به میزانی است که حدود 75000 نفر در سراسر جهان به صورت غیرمستقیم و یا مستقیم در آن کار می‌کنند. این رستوران، در سال 1940، با خلق اولین دستور مرغ کنتاکی توسط کلنل ساندرز، شروع به کار کرد. رستوران‌های زنجیره‌ای KFC تا سال 1980، بیش از 6000 شعبه در سراسر جهان تأسیس کرده‌اند. جالب است بدانید که KFC، با تمرکز بر تولید و عرضه مرغ سوخاری، توانست به عنوان اولین و معروف‌ترین رستوران ارائه‌کننده مرغ سوخاری شناخته شود.

راز موفیت مک دونالد و KFC

بزرگترین وجه اشتراکی که عامل اصلی موفیقت مک دونالد و KFC بود، تنها تمرکز بر ارائه یک محصول به شیوه‌ای مدرن و جذاب است. به عبارت دیگر تمرکز بر یک محصول موجب گردیده تا این دو برند رشد و پیشرفت بسیاری داشته و بتوانند هزاران شعبه در نقاط مختلف دنیا تأسیس کنند.

این مطلب را هم حتما بخوانید: 3 درس مهم از قنادی موفق “آنجلینا” در پاریس

شرایط فعالیت به صورت تک‌محصولی در ایران

برخلاف رستوران‌ها و فست فودهای خارجی، برندهای داخلی به دلایل مختلفی علاقه به فعالیت به صورت تک‌محصولی ندارند. رستوران‌ها و فست فودی‌های داخل ایران، ترجیح می‌دهند تا بتوانند تمامی لاین‌های یک رستوران یا فست فود را در اختیار داشته باشند. برای نمونه با مراجعه به یک فست‌ فود یا رستوران در ایران، شاهد ارائه برگر، انواع مختلف پیتزا، سوخاری‌های مختلف و دیگر غذاها خواهید بود. دلیل وجود لاین‌های مختلف در برندهای غذایی ایرانی نیز عمدتاً از این تفکر نشئت می‌گیرد که با وجود لاین‌های مختلف می‌توان به نیاز طیف گسترده‌ای از مشتریان، پاسخ داد. برای مثال صاحبین یک‌ کسب‌وکار گمان می‌کنند که رستوران و فست فود در صورتی می‌تواند موفق عمل کند که هنگام مراجعه یک خانواده به آن‌ها، هر فرد از این خانواده با هر سلیقه غذایی بتواند غذای دلخواهش را درون منو ببیند و سفارش دهد. اما نکته‌ای در این بخش وجود دارد که متأسفانه عدم توجه به آن گریبان‌گیر اکثر برندها شده است. با وجود لاین‌های مختلف و ارائه طیف بالایی از غذاها، هزینه‌ای بسیار بالا متوجه رستوران یا فست فود می‌شود. همچنین این عمومیت در ارائه غذاها، باعث می‌شود تا امکان توجه و تمرکز بر روی یک محصول خاص وجود نداشته باشد و درنتیجه، نتوان محصولی با کیفیت بسیار بالا و منحصربه‌فرد را به مشتریان ارائه داد.

جمع‌بندی

همانطور که در این مقاله گفتیم، تک‌محصولی، یکی از مدل‌های کسب‌وکار است که در صنعت غذایی، نمونه‌های موفقی از آن دیده می‌شود. این نوع کسب‌وکار، به معنای تمرکز بر روی ارائه یک محصول خاص و ایجاد تنوع، تنها در آن یک محصول است. از نمونه‌های موفق تک‌محصولی، می‌توان به برندهای مطرحی همچون مک دونالد و KFC اشاره نمود. اما متأسفانه در ایران، رستوران‌ها و فست فودها علاقه چندانی به فعالیت به شیوه تک‌محصولی ندارند و ترجیح می‌دهند با راه اندازی لاین‌های مختلف، انواع غذاها را به مشتریان ارائه دهند.

بیک صنعت، همراه در راه اندازی صنایع غذایی

مجموعۀ بیک صنعت، یکی از برترین مجموعه‌های فعال در زمینه مشاوره و همراهی در راه‌‌اندازی کسب‌وکارهای مربوط به صنعت غذایی در کشور است. این مجموعه، با وجود سه دهه تجربه گران‌بها، آماده ارائه هر گونه خدمات راه‌‌اندازی اعم از راه‌اندازی فست فود، راه‌اندازی رستوران، راه‌اندازی فودکورت و … است. همچنین شما می‌توانید بهترین و با کیفیت‌ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی را از مجموعه ما تهیه کنید. سرمایه‌گذاران محترم می‌توانند برای کسب‌ اطلاعات بیشتر و طرح پرسش‌های خود، با کارشناسان مجموعه بیک صنعت، تماس حاصل نمایند.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *