رستوران, مقاله ها

نکات مهم در راه اندازی رستوران را بدانید!

نکات مهم در راه اندازی رستوران

راه اندازی رستوران از جمله سرمایه‌گذاری‌هایی است که به دلیل شرایط خاص حاکم بر این صنعت (غذایی) می‌تواند سوددهی خوبی در پی داشته باشد. در کنار سرمایه‌گذاران، افراد بسیاری وجود دارند که به رستوران‌داری و فعالیت در این زمینه علاقه‌مند هستند. اما باید توجه داشت که راه اندازی رستوران، اگر به صورت غیراصولی و بدون توجه به چک لیست راه اندازی رستوران انجام شود، نمی‌تواند به صورت قطعی به درآمد و سود برسد. درنتیجه احتمال ورشکستگی و از دست دادن سرمایه در این راه نیز وجود دارد. برای راه اندازی یک رستوران موفق باید علاوه بر داشتن شناخت نسبت به نکات مهم در راه اندازی رستوران، به آن‌ها توجه نموده و در جهت رعایت آن‌ها تلاش کرد. ما در این مقاله قصد داریم تا همه چیز در مورد هزینه راه اندازی رستوران و سایر موارد را برای شما عزیزان شرح دهیم.

پروپوزال راه اندازی رستوران

در فرایند راه اندازی رستوران، تأمین سرمایه مورد نیاز، ورود به فضای راه اندازی، اخذ مجوز و … چالش‌های اجتناب ناپذیری وجود دارد که سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان ناچار به عبور از آن‌ها هستند. پروپوزال راه اندازی رستوران، در واقع راهنمای حرکت در مسیر راه اندازی رستوران است. معمولاً نوشتن یک پروپوزال قوی، نیازمند تجربه و تخصص بالایی بوده که هر شخص و مجموعه‌‌ای قادر به انجام آن نیست. ما به شما پیشنهاد می‌دهیم که در این راه از مجموعه‌های متخصص کمک بگیرید و از خدمات آن‌ها بهره‌مند شوید.

راه اندازی رستوران

چک لیست راه اندازی رستوران

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید قبل از شروع فرایند راه اندازی انجام دهید، تهیه چک لیست راه اندازی رستوران است. داشتن یک چک لیست مخصوص به شما کمک می‌کند که هیچ‌کدام از مراحل را از قلم نیندازید و بتوانید تمام نکات مهم در راه اندازی رستوران را رعایت کنید. در ادامه برخی از این نکات را برای شما عزیزان تشریح خواهیم نمود:

1.     انتخاب نوع رستوران، یک انتخاب اساسی

نوع رستوران، بر روی بسیاری از موارد اعم از تجهیزات مورد نیاز، موقعیت، دکوراسیون و … تأثیر دارد. رستوران‌ها بر اساس منویی که به مشتریان ارائه می‌دهند متنوع هستند. برخی از رستوران‌ها صرفاً غذای سنتی و برخی دیگر غذاهای مربوط به یک کشور دیگر را در منوی خود جای داده‌اند و اکثراً به همان نام شناخته می‌شوند. رستوران چینی، رستوران ایتالیایی، رستوران عربی و … نمونه‌هایی از رستوران‌های موجود هستند.

2.    برنامه بازاریابی دقیق، گامی مهم

حتماً برای رستوران خود برنامه بازاریابی یا به اصطلاح مارکتینگ پلن مناسب بچینید. امروزه بخش زیادی از بودجه برندهای معتبر صرف بازاریابی و تبلیغات می‌شود. توجه داشته باشید که بهترین تبلیغ برای رستوران شما از کیفیت ارائه خدمات شما نشأت می‌گیرد. برنامه بازاریابی به شما کمک می‌کند که مشتریان هدف خود را راحت‌تر جذب کنید و بتوانید درآمد خود را تا حد زیادی بهبود ببخشید.همچنین اگر نیاز به تبلیغات برای رستوران دارید، اطلاع از اصول آن می‌تواند از هدر رفت هزینه‌ها جلوگیری نماید. برای اطلاع از این اصول مطالعه مقاله تبلیغات رستوران در وب سایت بیک صنعت را از دست ندهید!!

3.    موقعیت رستوران، نکته‌ای بسیار پراهمیت

کارشناسان و متخصصان فعال در زمینه راه اندازی رستوران و رستوران‌داری به خوبی می‌دانند که موقعیت یک رستوران، تأثیر بسیار زیادی بر روی هزینه‌ها و حتی درآمد رستوران دارد. اما برای انتخاب یک محل مناسب باید به نکات مختلفی توجه کرد که از جمله این نکات می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • کوچک یا بزرگ بودن فضای رستوران
  • دارا بودن تأسیسات مناسب اعم از لوله‌کشی آب و گاز
  • دارا بودن فضای مناسب برای پارک کردن خودرو
  • دسترسی راحت به رستوران
  • قرارگرفتن در منطقه پر تردد
  • نوع رستوران

4.    برآورد هزینه‌ها، جلوگیری از هدر رفتن سرمایه

یکی از موارد مهم در چک لیست راه اندازی رستوران، برآورد هزینه‌ها است. متأسفانه با توجه به تورم موجود، هزینه‌های راه اندازی رستوران نوسان بالایی دارد و برآورد دقیق از هزینه‌ها در کنار اولیت‌بندی آن‌ها، به شما کمک می‌کند که در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کرده و از صرف شدن سرمایه برای مخارج غیرضروری جلوگیری کنید. دکور رستوران یکی از موضوعات مهم برای جلب توجه مشتریان است و اجرای آن ممکن است هزینه بر باشد از این‌رو مطالعه مقاله دکور فست فود با کمترین هزینه راهنمای شما برای اجرای یک دکوراسیون اصولی و مناسب است.

مشاوره رایگان تلفنی

5.    رقبای رستوران شما، بهترین دوستان شما هستند

شناخت و تحلیل فعالیت‌های رقیبان شما می‌تواند جهت‌دهندۀ خوبی به فعالیت‌های شما باشد. شما می‌توانید از رقبای خود یاد بگیرید و هم با شناخت نقاط ضعف موجود در کار آن‌ها و جلوگیری از به وجود آمدن این نقاط ضعف در کار خود، شرایط بهتری نسبت به رقیبان خود در این عرصه داشته باشد. به عبارتی دیگر دقت به عملکرد رستوران‌های رقیب، می‌تواند نکات بسیار مهمی را نمایان سازد. از جمله مزایای این کار می‌توان به این نکته توجه نمود که رقابت با رستوران‌های دیگر، به شما کمک می‌کند که روز‌به‌روز بهتر شوید و همواره در جهت بهبود ارائه خدمات خود تلاش نمایید. در نتیجه همواره تحلیل رقبا در عرصه رستوران‌داری را در دستور کار خود داشته باشید.

6.    بدون مجوز کار را شروع نکنید!

یکی از پرچالش‌ترین مراحل راه اندازی رستوران، دریافت مجوزهای لازم است. این مرحله، به سبب سختی‌های موجود در کارهای اداری و بسیاری از موارد دیگر، برای سرمایه‌گذاران، به یک کابوس تبدیل شده است. البته باید این نکته را بیان کرد که امروزه با شکل‌گیری اتحادیه‌های مختلف در زمینه صنایع غذایی، این فرایند، آسان‌تر شده و افراد با سهولت بیشتری نسبت به گذشته می‌توانند مجوز‌های مورد نیاز را دریافت کنند.

چک لیست راه اندازی رستوران

7.    به پرسنل رستوران توجه کنید! آن‌ها مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کنند.

یکی از دشواری‌های راه اندازی رستوران، در بخش منابع انسانی است. سرمایه‌گذاران برای استخدام پرسنل ماهر و متخصص، همواره دچار شک و تردید هستند. علت اهمیت پرسنل از آن‌ جهت است که کارمندان یک رستوران، نمایانگر شخصیت آن رستوران هستند. اگر پرسنل از لحاظ رفتاری، به خوبی با مشتریان برخورد نکنند؛ احتمال از دست رفتن مشتریان شما وجود دارد. اما در طرف دیگر، با رفتار مناسب پرسنل، مشتریان به احتمال زیاد، رستوران شما را به دوستان خود نیز معرفی می‌کنند.

8.    تهیه تجهیزات، یک گام پرهزینه

هزینه تجهیزات رستوران و خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی ، یکی از مواردی است که سرمایه‌گذاران و افرادی که در فرایند راه اندازی رستوران فعالیت می‌کنند را می‌ترساند. تجهیزات رستوران که در 5 بخش تقسیم‌بندی می‌شوند، اکثراً صنعتی هستند و کاربرد به‌خصوصی برای رستوران‌ها، کترینگ‌ها، فست فود‌ها و … دارند. یکی از راه‌های کاهش هزینه‌های راه اندازی رستوران، این است که در این بخش، با خرید تجهیزات دست ‌دوم ولی سالم، در هزینه های خود صرفه جویی کرده و بتوانیم بخشی از سرمایه را حفظ کنیم.

طراحی منوی رستوران

9.    طراحی منو، یکی از نکات مهم در راه اندازی رستوران

منوی رستوران، بر نوع رستوران شما تأثیر مستقیم دارد. شاید یکی از نکات مهم در راه اندازی رستوران را طراحی یک منوی خلاقانه و بروز دانست. منوهای تکراری و قدیمی دیگر جذابیت نزد مشتریان ندارند و نوآوری‌های هوشمندانه می‌تواند به تنهایی، یک تبلیغ خوب برای رستوران شما به شمار رود.

10. تأثیرات سایت و فضای دیجیتال را دست کم نگیرید!

بسیاری از افراد این روزها در تلاش هستند با استفاده از وبسایت‌ها و اپلیکیشن‌های اختصاصی رستوران‌های برتر را پیدا کنند. معرفی رستوران شما در این پلتفرم‌ها می‌تواند تأثیرات مفیدی داشته باشد. از طرف دیگر داشتن یک وبسایت و منوی دیجیتال، تأثیر به‌سزایی بر روی برندینگ و اعتبار شما نزد مشتریان دارد.

11.   مرحله آخر، مرور دوباره چک لیست راه اندازی رستوران

چک لیست راه اندازی رستوران را دوباره بررسی کنید تا مبادا موردی از قلم افتاده باشد. در فرایند راه اندازی به دلیل حجم زیاد مشغله، احتمال دیده نشدن یکی از نکات مهم در راه اندازی رستوران وجود دارد. با این کار، شما درصد خطای خود را به میزان زیادی کاهش خواهید داد.

اگر در صدد راه اندازی یک رستوران با آشپزخانه مجهز هستید، پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله تجهیزات آشپزخانه صنعتی از طراحی تا اجرا را مطالعه کنید.

سخن پایانی

راه اندازی رستوران یکی از فعالیت‌هایی است که افراد علاقه‌مند و سرمایه‌گذاران بسیاری رویای آن را در سر می‌پرورانند. اما قبل از هر چیز باید بدانید که فرایند راه اندازی، سرشار از چالش‌ و نکات متعدد است. در این مقاله علاوه بر معرفی و ذکر اهمیت یک پروپوزال راه اندازی رستوران دقیق، تلاش کردیم تا به عبارتی همه چیز در مورد راه اندازی رستوران را برای شما شرح دهیم.

بیک صنعت، بهترین همراه برای راه اندازی

مجموعۀ بیک صنعت یکی از بهترین مجموعه‌ها و شرکت‌ های راه اندازی رستوران بوده که با سه دهه تجربه گرانبها در این زمینه، آماده ارائه خدمات راه اندازی اعم از خرید تجهیزات، استخدام پرسنل ماهر، تدوین بیزنس پلن و … است. متخصصان مجموعه بیک صنعت توانایی همراهی شما در فرایند راه اندازی کسب‌وکارهای مربوط به صنایع غذایی، مانند رستوران، فست فود، فرش مارکت، کترینگ و … را دارا هستند. شما عزیزان برای کسب مشاوره و اخذ اطلاعات بیشتر، می‌توانید با کارشناسان ما در مجموعۀ بیک صنعت تماس حاصل نمایید.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *