تفاوت هود کانال دار با هود بدون کانال
مقاله ها

تفاوت هود کانال دار با هود بدون کانال چیست؟

هنگامی که صحبت از هود آشپزخانه صنعتی می‌شود، دو نوع از محبوب‌ترین هودها، هود صنعتی با دودکش و هود صنعتی بدون دودکش هستند. اما تفاوت این دو در چیست؟ در این نوشته، تفاوت هود کانال دار و هود بدون کانال را توضیح خواهیم داد، تا بتوانید بهترین انتخاب را برای کسب و کار خود داشته باشید.

مشاوره رایگان تلفنی

 فهرست محتوا

هود بدون کانال

هود صنعتی با دودکش چیست؟

برای بررسی همه‌جانبه تفاوت هود کانال دار با هود بدون کانال، بهتر است در ابتدا به شناخت انواع هود صنعتی بپردازیم. هود صنعتی با دودکش جزء ضروری هر آشپزخانه تجاری است.

این وسیله به تمیز نگه داشتن هوای داخل آشپزخانه و از بین بردن بوی آشپزی یا دودی که در حین تهیه غذا ایجاد می‌شود کمک می‌کند. هود همچنین از چسبیدن روغن و سایر ذرات معلق در هوا به وسایل آشپزخانه جلوگیری می‌کند و در نتیجه احتمال آتش سوزی در آشپزخانه را کاهش می‌دهد. هود کانال دار معمولاً در یک نقطه مرتفع در سقف آشپزخانه نصب می‌شود و هوا را به کمک کانال تعبیه شده به خارج از آشپزخانه هدایت می‌کند.

هود صنعتی با دودکش معمولاً از یک سایبان، فیلترهای چربی، فن، دمنده و یک سری مجرای متصل به لوله خروجی در خارج از ساختمان تشکیل می‌شود. فیلترها هر گونه چربی و سایر ذرات معلق در هوا را جذب می‌کنند. سپس دمنده، هوای فیلتر شده را به بیرون دفع می‌کند و محیط آشپزخانه را باطراوت می‌کند. هودهای کانال‌دار باید در آشپزخانه‌های تجاری، به ویژه در مکان‌هایی مانند رستوران‌ها، نانوایی‌ها و هتل‌ها استفاده شوند. در ضمن نگهداری هود نیز باید به طور منظم انجام شود تا از کارایی آن اطمینان حاصل شود. برای خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی به وبسایت بیک صنعت مراجعه کنید.

هود صنعتی بدون دودکش چیست؟

هود صنعتی بدون دودکش می‌تواند به کاهش گرما، بخار، بو و رطوبت در آشپزخانه‌های بزرگ کمک کند. این هود را می‌توان بسته به شرایط روی اجاق گازهای سبک، توستر، هات داگ پز، پلوپز و محل پخت ماکارونی استفاده کرد. این هود محیط بهتری را برای کارکنان آشپزخانه ایجاد می‌کند و می‌تواند به جلوگیری از رشد کپک کمک کند. البته باید توجه کنید که این نوع هود را نمی‌توان برای بخارات چرب بکار برد و در این موارد حتما باید از نوع دودکش‌ دار استفاده کرد. از تفاوت هود کانال دار و هود بدون کانال می‌توان عنوان کرد که هود صنعتی بدون دودکش با کشیدن هوای آشپزخانه به داخل و فیلتر کردن دود، بخار، روغن و ذرات غذا با استفاده از فیلتر کربن فعال کار می‌کند و برخلاف مدل کانال‌ دار هوا را به داخل آشپزخانه باز می‌گرداند. این نوع هود می‌تواند شما را از هزینه‌های گران قیمت تعویض قطعاتی که ممکن است در اثر گرما و رطوبت آسیب ببینند، نجات دهد. هودهای بدون کانال کاملاً مستقل هستند و تمام قطعات ضروری برای نصب را در یک مجموعه ارائه می‌دهند و نیازی به کانال‌کشی و مشکلاتی از این قبیل ندارند.

تفاوت هود کانال دار و هود بدون کانال چیست؟

در مقایسه هود صنعتی با دودکش و بدون دودکش، باید گفت که تفاوت هود کانال دار با هود بدون کانال در نحوه خروج هوا از آشپزخانه نهفته است. هودهای دودکش دار به یک دریچه در دیوار یا سقف متصل می‌شوند، سپس هوا را مستقیماً به بیرون از خانه خارج می‌کنند. از طرف دیگر، هودهای بدون کانال دارای فیلترهای هوا هستند، بنابراین هوایی که به دستگاه وارد می‌شود فیلتر می‌شود و سپس دوباره به آشپزخانه بر می‌گردد.

هود صنعتی با دودکش معمولاً در از بین بردن دود، بخار و بوها از آشپزخانه شما مؤثرتر هستند. به این دلیل که آنها تمام هوای آلوده را از آشپزخانه بیرون می‌کشند و مستقیماً به بیرون می‌فرستند. آنها نه تنها برای تهویه بهتر هستند، بلکه اغلب بی‌صداتر از هودهای بدون کانال می باشند. تنها نقطه ضعف هودهای هواکش این است که نیاز به اتصال هواکش در دیوار یا سقف دارند و این به معنای هزینه های اضافی فرآیند نصب است.

در مقایسه هود صنعتی با دودکش و بدون دودکش، هودهای صنعتی بدون دودکش معمولاً راحت‌تر نصب می‌شوند و اغلب ارزان‌تر از همتاهای دارای تهویه هستند. زیرا نیازی به اتصال کانال یا هواکش ندارند. اما نقطه ضعف هودهای چرخشی این است که در از بین بردن دود، بخار و بوها تاثیر کمتری دارند و معمولاً پر سر و صداتر هستند.

مقایسه هود صنعتی با دودکش و بدون دودکش

بررسی مزایا و معایب هود صنعتی با دودکش

در بحث تفاوت هود کانال دار با هود بدون کانال هیچ چیز بهتر از یک مقایسه تمام و کمال نیست، برای این بررسی در ادامه با ما همراه باشید.

مزایای استفاده از هود صنعتی با دودکش

  1. موثرتر در از بین بردن آلاینده‌ها: زیرا هوای آلوده مستقیماً به بیرون تخلیه می‌شود.
  2. کم‌ صدا: از هودهای بدون کانال کم‌صداتر هستند، زیرا موتورهای مکش در دیوار یا خارج از خانه نصب می‌شوند.
  3. بدون نیاز به فیلترهای زغالی: هودهای کانال دار برای به دام انداختن آلاینده‌ها نیازی به فیلترهای متعدد ندارند، بنابراین نگران تعویض مرتب آنها نخواهید بود.
  4. آشپزی بدون توقف: از آنجایی که هود صنعتی با دودکش موتور قوی‌تری دارد، می‌تواند پخت و پز سنگین را تحمل کند و نسبت به هودهای بدون کانال دوام بیشتری داشته باشد.
  5. نگهداری آسان تر: اکثر هودهای دودکش دار به مدت بیش از ۱۰ سال به طور معمول کار می‌کنند و نیازی به تعمیر و نگهداری گسترده یا تعویض فیلتر ندارند.
  6. تحمل بیشتر حرارت: زیرا هوای گرم به طور کامل از طریق کانال‌ها به بیرون از فضای آشپزخانه کشیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: نکات مهم در خرید ظرفشویی صنعتی

نکات مهم در خرید سینک ظرفشویی صنعتی


معایب استفاده از هود صنعتی دودکش‌ دار

در مورد تفاوت هود کانال دار با هود بدون کانال، هودهای دودکش دار دارای معایبی هستند، از جمله:

  1. نیاز به نصب حرفه ای: نصب یک سیستم کانالی مستلزم برش دیوارها، کانال کشی و نصب دمنده‌ها دارد. بنابراین باید توسط متخصصان انجام شود.
  2. نامناسب برای برخی از فضاها: بسته به چیدمان و میزان فضای آشپزخانه صنعتی شما، ممکن است نصب کانال هواکش امکان پذیر نباشد.
  3. نصب پرهزینه‌: نصب آنها نیاز به انجام تغییراتی در ساختمان دارد، بنابراین هزینه بالاتری می‌طلبد.برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه راه اندازی رستوران به وب سایت بیک صنعت مراجعه کنید.

مزایا و معایب هود صنعتی بدون دودکش

برای مقایسه هود کانال دار با هود بدون کانال، مزایا و معایب هود بدون کانال را به صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد.

مزایای استفاده از هود صنعتی بدون دودکش

از مزایای هود بدون دودکش باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. نصب آسان: برای نصب هودهای بدون کانال نیازی به نصاب ندارید و توسط صاحبان مشاغل قابل پیاده سازی است.
  2. قابل استفاده در هر محیط‌: برخلاف هود کانالی، برای استفاده از مدل بدون کانال نیازی به نصب و کانال کشی ندارید.
  3. مقرون به صرفه: چون نصب آنها نیازی به اصلاح آشپزخانه و کانال کشی ندارد، ارزان تر است.

معایب استفاده از هود صنعتی بدون دودکش

در بحث تفاوت هود کانال دار با هود بدون کانال، باید بدانید که هود صنعتی بدون دودکش دارای معایبی است، از جمله:

  1. از بین بردن آلاینده ها: از آنجایی که هوا به جای تخلیه به بیرون، به آشپزخانه باز می‌گردد، در از بین بردن دود، بخار، ذرات معلق در هوا چندان موثر نیستند.
  2. نیاز به تعویض و نگهداری مکرر فیلتر: از فیلترهای کربن فعال برای جذب چربی استفاده می‌کنند که باید مرتباً تعویض شوند.
  3. سر و صدا: نسبت به همتایان کانالی خود پر سر و صداتر است. زیرا دمنده در داخل دستگاه قرار دارد و نه در داخل مجاری یا خارج از خانه.
  4. برای مقابله با گرمای زیاد موثر نیست: هودهای بدون کانال نمی‌توانند گرما را به طور مؤثری مانند مدل‌های کانالی دفع کنند.
  5. رطوبت آشپزخانه را افزایش می‌دهد: زیرا هوای فیلتر شده همچنان حاوی رطوبت است و به فضای آشپزخانه باز می‌گردد.

هود کانال دار

نکات نگهداری از انواع هود کانال دار و بدون کانال

حال که اطلاعات کاملی در مورد انواع هود‌های صنعتی موجود در بازار کسب نمودید، بهتر است تا در مورد نکات نگهداری این اجزاء ارزشمند آشپزخانه صنعتی بگوییم. در ادامه با بیک صنعت همراه باشید.

نگهداری از هود آشپزخانه صنعتی برای اطمینان از یک آشپزخانه ایمن و کارآمد بسیار مهم است. تعمیر و نگهداری مناسب هود صنعتی به جلوگیری از آتش‌سوزی کمک نموده و همچنین تضمین می‌کند که آشپزخانه به‌درستی تهویه شده و عاری از بخارات مضر باقی می‌ماند؛ بنابراین به موارد زیر توجه نمایید:

  1. نظافت منظم: یکی از مهمترین جنبه‌های نگهداری هود آشپزخانه صنعتی نظافت منظم است. بسته به اینکه چقدر از آشپزخانه خود استفاده می‌کنید، این عمل می‌تواند به‌صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه باشد. اگر هود به شدت آلوده به گریس یا سایر مواد زائد باشد، هود به درستی عمل نخواهد کرد و به‌طور بالقوه می‌تواند به خطر آتش‌سوزی تبدیل شود. برای این کار باید از خدمات نظافت حرفه‌ای استفاده شود، زیرا آنها آموزش دیده‌اند تا هر گوشه و اجزایی از جمله کانال‌های داخلی هود و فن‌ها را تمیز نمایند.
  2. فیلترها را بررسی کنید: فیلترهای هود آشپزخانه شما به سختی کار می‌کنند تا چربی و ذرات را به دام بیندازند. آنها را مرتب بررسی نموده و در صورت فرسودگی یا آسیب‌دیدگی آنها را تعویض کنید. شستن مرتب آنها با محلول چربی‌زدا نیز عملکرد بهینه آنها را حفظ می‌کند.
  3. بررسی اگزوز فن‌ها: فن‌ها نیز باید به‌طور مرتب بررسی و تمیز شوند تا از تجمع چربی جلوگیری شود. اگر فن‌ها به‌طور موثر کار نکنند، می‌تواند باعث گردش ضعیف هوا و ایجاد دودهای مضر شود. همچنین تسمه‌های فن باید از نظر سایش بررسی شوند و در صورت لزوم تعویض شوند.
  4. بازرسی منظم: بازرسی‌های حرفه‌ای منظم را برنامه‌ریزی نمایید تا هرگونه مشکل بالقوه‌ای را که می‌تواند منجر به تعمیرات بزرگتر شود، شناسایی کنید. این امر به‌ویژه برای هودهای آشپزخانه صنعتی که دارای کدها و استانداردهای خاصی هستند بسیار اهمیت دارد.
  5. تعویض لامپ: مطمئن شوید که به‌طور منظم چراغ‌های هود را چک کنید و چراغ‌های سوخته را تعویض نمایید. زیرا نور خوب برای دید در آشپزخانه مهم است.
  6. سوابق تعمیر و نگهداری: سوابق دقیق کلیه فعالیت‌های بازرسی، نظافت و نگهداری را نگه دارید. زیرا اگر یک حادثه در آشپزخانه شما رخ دهد و درخواست بیمه ضروری باشد، به این مدارک نیاز خواهید داشت.

با رعایت این مراحل، ایمنی و طول عمر هود آشپزخانه صنعتی خود را تضمین می‌نمایید و آشپزخانه خود را روان و کارآمد می‌کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می‌کنیم تا مقاله بهترین و راحت‌ ترین روش های تمیز کردن هود صنعتی آشپزخانه را مطالعه نمایید.

کلام آخر در مورد تفاوت هود کانال دار با هود بدون کانال

اکنون زمان آن رسیده تا یک نتیجه‌گیری کامل در بحث تفاوت هود کانال دار و هود بدون کانال داشته باشیم. اگر مطبخ کوچکی دارید و آشپزخانه شما در ساعات محدودی سرویس‌دهی دارد، طبیعتاً مدل بدون کانال انتخاب بهتری به نظر می‌رسد. با این حال، اگر دچار اختلالات تنفسی هستید و به یک تهویه مناسب نیاز دارید، بدون شک هود صنعتی با دودکش را انتخاب کنید.

بیک صنعت، بهترین همراه در راه‌اندازی کسب‌وکارهای صنعت غذایی

مجموعه بیک صنعت ، یکی از برترین و بهترین مجموعه‌های ایران در زمینه راه‌اندازی کسب‌و کارهای غذایی است. این مجموعه با دارا بودن تجربه‌ای گرانبها در زمینه راه‌اندازی کسب‌وکارهای مختلفی چون فست فود، کافه قنادی، رستوران و … آماده ارائه هر گونه خدمات راه‌اندازی اعم از تدوین بیزینس پلن، برآورد هزینه، خرید تجهیزات و … است. سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان محترم برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان، می‌توانند با کارشناسان مجموعه بیک صنعت تماس حاصل نمایند.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *