این روزها راهاندازی فست فود به عنوان یک شغل جذاب، جدید و پردرآمد طرفداران بسیاری پیدا کرده است. اگر شما علاقهمند به این کسب و کار هستید برای این که بتوانید در این حوزه موفق باشید، باید مراحلی را بگذرانید. شما ابتدا باید راه اندازی قانونی فست فود را طی کنید.
حرفه پر طرفدار فست فود در سریعترین زمان ممکن، غذایی خوشمزه را در اختیار مشتریان قرار میدهد. افراد میتوانند غذای فست فود را در همان مکان و یا به صورت بیرونبر مصرف کنند. راه اندازی فست فود، کسب و کار پر رونقی شناخته میشود چرا که همه افراد با ردههای سنی متفاوت این نوع غذا را دوست دارند.
لزوم مدیریت فست فود با شیوه های مدرن
با توجه به تغییرات به وجود آمده در شرایط اقتصادی و تغییر در ذائقه عمومی و شیوه زندگی افراد، کسب و کار فست فود به یکی از مشاغل پر درآمد و جذاب تبدیل شده است. علاوه بر تهران و سایر کلان شهرها، حتی در شهرستانهای کوچک هم فست فود های کوچک و بزرگی به چشم می خورد. برای خواندن مقاله برندهای معروف فست فود در ایران کلیک کنید.
فست فود یک کسب و کار مدرن است که با شیوههای سنتی نمیتوان آن را مدیریت کرد. شما پس از طی کردن مراحل قانونی راه اندازی فست فود باید به مواردی مانند خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی ، دکوراسیون، مارکتینگ، برندینگ، QC و مدیریت سیستماتیک توجه داشته باشید. این موارد نیازمند برنامههای خاصی است که میتوانید در این زمینه از کارشناسان این حوزه کمک بگیرید.
مراحل گرفتن جواز کسب ساندویچی
اگر قصد راه اندازی مغازه ساندویچی را دارید، مراحل گرفتن جواز کسب ساندویچی به این صورت است:
- بررسی مقررات: تماس با اداره اصناف برای دریافت اطلاعات الزامات و مقررات.
- تهیه مدارک لازم: شامل کارت ملی، شناسنامه، گواهی عدم سوءپیشینه، و سند مالکیت یا اجارهنامه.
- آمادهسازی طرح کسبوکار: ارائه طرح شامل اطلاعات مالی و اجرایی.
- دریافت تاییدیه بهداشت: از اداره بهداشت و درمان برای استانداردهای بهداشتی.
- درخواست جواز کسب: تکمیل فرمها و تحویل مدارک به اداره صنعت، معدن و تجارت یا اتحادیه مربوطه.
- بازدید کارشناسان: ظرف مدت 15 روز، بازرسی محل کسب توسط کارشناسان.
- پرداخت هزینهها: پرداخت هزینههای ثبت و اداری.
- صدور جواز کسب: دریافت جواز پس از تکمیل مراحل و تایید نهایی.
- مهلت تکمیل مدارک: فرصت 3 ماه تا تکمیل کامل مدارک برای متقاضی.
اخذ مجوز فست فود نیازمند مراجعه به اتحادیه مربوطه است
قطعا افرادی که قصد راهاندازی فست فود یا هر کسب و کار قانونی را در کشورمان دارند، برای شروع کار باید مجوزهای مربوطه و مجوز فست فود را دریافت کنند. راهاندازی فست فود شغلی پردرآمد و با سوددهی بالا است. لذا افراد بسیاری مایل به سرمایهگذاری در بخش راهاندازی فست فود هستند. قانونگذاران این حوزه، شرایط و مدارکی را برای اخذ جواز فست فود در نظر گرفته اند. بنابراین شما ابتدا باید مراحل قانونی راه اندازی فست فود را طی کنید.همچنین شما میتوانید برای انتخاب بهترین برند و متریال برای فست رویایی خود میتوانید از ما مشاوره بگیرید برای کسب اطلاعات جهت تهیه لیست خرید تجهیزات آشپزخانه مانند فر ، اجاق گاز ، سیستم تهویه آشپزخانه صنعتی و … به وب سایت ما و دسته بندی بلاگ مراجعه کنید.
انتخاب مکان مورد نظر برای فست فود
بعد از اینکه مکان مورد نظر را برای افتتاح فست فود انتخاب کردید باید برای گرفتن مجوز افتتاح فست فود به اتحادیه اغذیه فروشیها مراجعه کنید. این اتحادیه، دو نوع مجوز ساندویچی و فست فود را صادر میکند.
متراژ مغازه برای جواز کسب فست فود
حداقل متراژ مغازه برای جواز کسب فست فود ۲۴ متر است،اگر مکان مود نظر شما زیر ۲۴ متر مربع باشد، مجوز پیتزا فروشی یا فست فود برای شما صادر نمیشود. اتحادیه این وظیفه را برعهده دارد که شما را با الزامات قانونی این حرفه آشنا کند. اخذ مجوز فست فود بعد از انتخاب ملک از اتحادیه اغذیه فروشیها شروع میشود. اتحادیه به شما معرفینامه به نهادهای مختلف را میدهد و پس از اخذ تاییدیه از طرف آنها برای شما مجوز صادر میکند. اگر قصد راه اندازی یک مکان مجلل و زیبا را دارید حتما مقاله بهترین رنگ برای رستوران چه رنگی است؟ را مطالعه کنید.
مراحل اخذ جواز برای کسب مجوز فست فود
برای گرفتن مجوز فست فود شما باید مراحل زیر را طی کنید:
- مرحله اول: مراجعه متقاضی جهت اخذ مجوز به اتحادیه مربوطه
- مرحله دوم: ارائه درخواست به صورت کتبی به اتحادیه
- مرحله سوم: ارائه جواب متقاضی توسط اتحادیه حداکثر تا 15 روز
- مرحله چهارم: در صورت قبول درخواست توسط اتحادیه، تکمیل و ارائه مدارک مورد نیاز توسط متقاضی ظرف حداکثر سه ماه و تحویل به اتحادیه
چه مدارکی برای اخذ مجوز برای فست فود لازم است؟
برای راه اندازی کسب و کار فست فود به جواز قانونی نیاز دارید. کسب جواز یکی از مراحل قانونی راه اندازی فست فود است. اخذ این جواز نیازمند مدارک و شرایط خاصی است:
- تکمیل کردن فرم درخواست راه اندازی کسب و کار
- دارا بودن تابعیت کشور اسلامی ایران
- اصل و کپی قرارداد اجاره ملک مورد نظر
- اصل و کپی سند مالکیت مربوط به ملک در صورت مالک بودن
- برابر اصل شدن سندهای مالکیت توسط مجتمع قضایی
- اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه
- اصل و کپی کارت پایان خدمت
- اصل کارت ملی و کپی آن دو سری پشت و رو
- فیش تلفن برای دریافت کد پستی
- عکس ۳ در ۴ جدید پشتنویسی شده
- ارائه همه سوابق اداری و کاری محل واحد صنفی
- ارائه آخرین مدرک تحصیلی
- ارائه گواهی عدم داشتن هر گونه سوء پیشینه
- ارائه گواهی عدم اعتیاد
- افتتاح حساب در یکی از شعب بانک ملت
بررسی مدارک ارائه شده
تمام مدارک ارائه شده توسط نهاد مربوطه مورد بررسی قرار میگیرد. مبالغ مورد نیاز برای اخذ مجوز را باید پرداخت کنید. پس از دریافت استعلامات عدم سوء پیشینه و اعتبار، فرمهای مورد نظر پوشهبندی شده و نتیجه آن به شما اعلام میشود.
مدارک لازم برای ثبت برند فست فود
یکی از مراحل قانونی راه اندازی فست فود، ثبت برند است. بهترین بخش راهاندازی فست فود انتخاب یک نام مناسب برای کسب و کار به حساب میآید. برند به حرفه شما هویت و مفهوم میدهد. کسب و کار شما اصولا با نام تجاری یا برند در بازار شناخته میشود. برای ثبت برند فست فود به مدارک زیر نیاز دارید:
اشخاص حقیقی
- کپی شناسنامه
- کپی کارت ملی
- نمونهای ازعلامت درخواستی در اندازه ۱۰*۱۰ سانتیمتر (در صورت استفاده از حروف لاتین نیاز به کارت بازرگانی است).
- کپی جواز
اگر از وکیل برای ثبت استفاده میکنید باید وکالتنامه از سمت وکیل ارسال شود.
اشخاص حقوقی
- کپی شناسنامه
- کپی کارت ملی
- نمونهای از علامت درخواستی در اندازه ۱۰*۱۰ سانتیمتر
- کپی روزنامه تاسیس و آخرین تغییرات شرکت
- کپی جواز فعالیت
اگر از وکیل برای ثبت استفاده میکنید باید وکالتنامه از سمت وکیل ارسال شود.
توجه داشته باشید که فرآیند ثبت علائم تجاری در کشور ایران فقط در شهر تهران صورت میپذیرد و روند ثبت نام به صورت اینترنتی از طریق سایت سازمان ثبت اسناد واملاک کشور صورت میگیرد.
اگر جواز فعالیت فست فود نگیریم چه میشود؟
اگر شخصی بدون مجوزهای لازم یک تجارت فست فود راهاندازی کند، دچار تخلف قانونی میشود. مجازاتها شامل تعطیلی کسبوکار آنها، پلمپ محل و حتی جریمه خواهد بود. شدت این عواقب میتواند از تعطیلی محل کسب از حالت موقت تا دائمی متغیر باشد. این مهم است که بدانید کسانی که مجوزهای خود را برای راهاندازی فست فود دریافت میکنند، اغلب پاداش میگیرند. زیرا معمولاً اصناف به آنها امکان دسترسی به وامها و منابع ویژه را میدهند.
مزایای سرمایهگذاری در حرفه فست فود
سرمایهگذاری در تجارت فست فود چندین مزیت قابلتوجه را ارائه میدهد که آن را به یک سرمایهگذاری سودآور تبدیل میکند. با تغییرات سریع فرهنگی و اقتصادی امروز، ذائقه و علاقه مردم به غذا نیز در حال تغییر است. فست فود برای خیلیها به یک انتخاب تبدیل شده است که بازده مالی بالایی را برای سرمایهگذاران تضمین میکند.
بنابراین یکی از مزایای اصلی این تجارت، سودآوری بالای آن است. با توجه به افزایش تقاضا برای فست فود، این صنعت پتانسیل دستیابی به موفقیت مالی قابلتوجهی را ارائه میدهد. این کسبوکارها به دلیل ارائه اغذیه خوشطعم، عموماً از پایگاه مصرفی گستردهای برخوردار هستند که در نهایت منجر به حاشیه سود بالاتر میشود.
صنعت فست فود به شدت به برندسازی وابسته است و سرمایهگذاری در این زمینه میتواند بازده استثنایی داشته باشد. یک برند قوی و شناخته شده میتواند به راحتی مشتریان را جذب نموده، فروش را افزایش دهد و سود بیشتری ایجاد کند.
علاوه بر این، کسبوکارهای فست فود به دلیل بازگشت سریع سرمایه خود شناخته شدهاند. بنابراین، سرمایهگذاران میتوانند بازده زودهنگام و مناسبی را در مقایسه با سایر مشاغل پیشبینی کنند. این نرخ بازگشت سریع، اطمینان و ثبات مالی را برای سرمایهگذاران فراهم میکند و تجارت فست فود را به بخش امیدوارکنندهای برای سرمایهگذاری تبدیل میکند.
در نهایت، سرمایهگذاری در صنعت فست فود فرصتهایی را برای افراد به وجود میآورد تا کارآفرین شوند. برای مثال، با سرمایهگذاری در یک برند، میتوان کسبوکاری را تحت یک نام تجاری تثبیت شده مالک شد و اداره کرد. این جنبه کارآفرینی به جذابیت سرمایهگذاری در این بخش میافزاید و فرصتی برای رشد شخصی و حرفهای برای افراد فراهم میکند. شما میتوانید برای کسب از اطلاعات بیشتر در رابطه با راه اندازی فست فود مقاله همه چیز در مورد راه اندازی فست فود سیب زمینی را نیز مطالعه کنید.
بیشتر بخوانید: اگر در پی ایجاد منبع درآمد هستید مقاله درآمد سوپرمارکت چقدره راهنمای ایجاد این کسب و کار همچنین عوامل موثر بر درآمد آن است.
بیشتر بخوانید: اگر تا به حال نام کترینگ را شنیدهاید اما از آن اطلاع نداشتید، مقاله کترینگ چیست راهنمای شما برای شناخت کترینگ است.
مزایای سرمایه گذاری در حرفه فست فود
با توجه به تغییرات سریع فرهنگی و اقتصادی در جامعه و تغییراتی که در ذائقه مردم به وجود آمده میتوان گفت کسب و کار فست فود سودآوری مناسبی را به دنبال خواهد داشت:
- نقد بودن
- پتانسیل رسیدن به موفقیتهای مالی بالا در حوزه برندینگ
- به روز بودن
- زود بازده بودن
- کارآفرین بودن
با طی کردن مراحل قانونی راهاندازی فست فود خیالتان راحت خواهد بود
امروزه رستورانهای فست فود طرفداران زیادی پیدا کرده و برای این حرفه فرصت رشد و پیشرفت زیادی وجود دارد. برای ورود به این حرفه جذاب و پرطرفدار ابتدا باید مراحل قانونی راه اندازی فست فود را طی کنید. شما میتوانید با ارائه یک منوی خوشمزه و ارزان قیمت مشتریان زیادی را به سمت خود جذب کنید. همچنین با تأمین سرمایه کافی قادر خواهید بود کسب و کار خود را توسعه دهید.
یکی از هزینههایی که برای شروع کار فست فود لازم خواهید داشت، هزینههای گرفتن مجوزهای قانونی و دکور فست فود است. بیمه برای شروع هر کسب و کاری از ضروریات است. اگر قصد دارید از کارگر کمک بگیرید، بیمه کردن او از نظر قانونی الزامی است. علاوه بر این هزینه مکان، وسایل آشپزخانه، مواداولیه، حقوق کارگر، هزینههای برندینگ، تبلیغات و بازاریابی نیز بخشی از هزینههای اولیه شما محسوب میشود.
خرید لوازم تخصصی فست فود از مجموعه بیک صنعت
گروه بیک صنعت بیش از 30 سال تجربه در راهاندازی انواع مشاغل مواد غذایی مانند فستفودها، کافههای قنادی و رستورانها را دارد. این شرکت، خدمات زیادی مانند ایجاد بیزینس پلنها، تخمین هزینهها و خرید تجهیزات را ارائه میدهند. علاقهمندان به سرمایهگذاری میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با گروه بیک صنعت تماس بگیرند.
همچنین بسیاری از رستورانها و به طور کلی کسبوکارهایی که در زمینه تهیه غذا فعالیت میکنند، برای آماده نگهداشتن غذا تا زمان سرو، چالشهای بسیاری پیش رو دارند. دستگاه Evereo با طراحی خاص خود میتواند غذاها را در دمای مناسب سرو یعنی 62-70 درجه سانتی گراد، بدون هیچگونه تغییری در طعم، بو و کیفیت نگهداری کند. این دستگاه که اولین یخچال داغ دنیا لقب گرفته ، با تنظیم و کنترل دما و رطوبت، غذاهای پخته شده را برای چند روز، با حفظ کیفیت، به صورت “تازه” نگهداری مینماید.